Vandaag besteld voor 23:59 dezelfde dag verzonden.
Gratis verzending!
Avondeten Recepten (lijst 1)
Stoofpot met Rundvlees en Kool
Bereidingstijd (minuten):
55
Ingrediënten:
300 g runderstoofvlees
1/4 spitskool, fijngesneden
1/2 ui
1 teentje knoflook
1/2 theelepel paprikapoeder
250 ml runderbouillon
Olijfolie, zout, peper
Bereidingswijze:
1. Bak vlees bruin, voeg ui, knoflook en kool toe.
2. Voeg bouillon en kruiden toe, stoof 45 minuten op laag vuur.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 390
Vet: 28 g
Koolhydraten: 6 g
Eiwitten: 30 g
Shoarma van Kipdijfilet
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
300 g kipdijfilet, in reepjes
1 eetlepel shoarmakruiden (suikervrij)
1 eetlepel olijfolie
IJsbergsla, tomaat, komkommer
Bereidingswijze:
1. Marineer kip met kruiden en olie, bak goudbruin.
2. Serveer met sla en groenten.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 310
Vet: 20 g
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 27 g
Shakshuka
Bereidingstijd (minuten):
25
Ingrediënten:
4 eieren
1 blik tomatenblokjes (zonder suiker)
1 rode paprika
1/2 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel komijn
1/2 theelepel chilipoeder
Zout, peper, olijfolie
Bereidingswijze:
1. Bak ui, knoflook en paprika in olijfolie.
2. Voeg kruiden en tomaten toe, laat 10 minuten sudderen.
3. Maak kuiltjes in de saus en breek de eieren erin.
4. Laat afgedekt 6-8 minuten garen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 280
Vet: 19 g
Koolhydraten: 8 g
Eiwitten: 14 g
Lamsstoof met Aubergine
Bereidingstijd (minuten):
50
Ingrediënten:
300 g lamsstoofvlees
1 aubergine, in blokjes
1/2 ui
1 teentje knoflook
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel komijn
1 blik tomatenblokjes
Olijfolie, zout, peper
Bereidingswijze:
1. Bak lamsvlees bruin in olie, voeg ui, knoflook en aubergine toe.
2. Voeg kruiden en tomaten toe, laat 40 min sudderen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 410
Vet: 28 g
Koolhydraten: 7 g
Eiwitten: 30 g
Lamskoteletjes met Kruidenboter
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
4 lamskoteletjes
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel verse peterselie
1/2 theelepel citroenrasp
1 eetlepel roomboter
Zout en peper
Bereidingswijze:
1. Meng boter met knoflook, citroenrasp en peterselie.
2. Kruid koteletjes met zout en peper, bak 3-4 min per kant.
3. Serveer met een klontje kruidenboter erbovenop.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 380
Vet: 30 g
Koolhydraten: 1 g
Eiwitten: 25 g
Lamskebab uit de Oven
Bereidingstijd (minuten):
25
Ingrediënten:
300 g lamsgehakt
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel komijn
1/2 theelepel paprikapoeder
Zout, peper, knoflookpoeder
Bereidingswijze:
1. Meng alle ingrediënten en vorm langwerpige kebabs.
2. Leg op bakplaat en bak 20 minuten op 200°C.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 360
Vet: 27 g
Koolhydraten: 2 g
Eiwitten: 25 g
Lamsgehaktballetjes in Tomatensaus
Bereidingstijd (minuten):
30
Ingrediënten:
300 g lamsgehakt
1 ei
1 theelepel komijn
1/2 ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes
1 teen knoflook
Olijfolie, zout, peper
Bereidingswijze:
1. Meng lamsgehakt, ei, ui, kruiden tot balletjes.
2. Bak bruin, voeg tomaten en knoflook toe, laat 15 min sudderen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 350
Vet: 24 g
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 27 g
Kofte met Tahinisaus
Bereidingstijd (minuten):
25
Ingrediënten:
300 g rundergehakt
1 theelepel komijn
1/2 theelepel korianderpoeder
1 teen knoflook
Zout en peper
2 eetlepels tahini
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel water
Bereidingswijze:
1. Meng gehakt met kruiden en knoflook, vorm balletjes.
2. Bak in pan tot gaar.
3. Meng tahini met citroen en water tot saus.
4. Serveer kofte met saus erover.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 370
Vet: 28 g
Koolhydraten: 3 g
Eiwitten: 26 g
Kipspiesjes met Paprika en Courgette
Bereidingstijd (minuten):
25
Ingrediënten:
300 g kipfilet, in blokjes
1/2 paprika
1/2 courgette
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
Zout, peper
Bereidingswijze:
1. Marineer kip met olie en kruiden, laat 15 min staan.
2. Rijg afwisselend kip en groenten aan prikkers.
3. Grill of bak 10-12 min tot gaar.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 290
Vet: 16 g
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 28 g
Kippenstoof met Paprika en Tomaat
Bereidingstijd (minuten):
35
Ingrediënten:
300 g kipdijfilet
1 rode paprika
1/2 ui
1 blik tomatenblokjes
1 teentje knoflook
1 theelepel oregano
Olijfolie, zout en peper
Bereidingswijze:
1. Bak ui en knoflook in olie.
2. Voeg kip toe en bak rondom bruin.
3. Voeg paprika, tomaten en oregano toe en laat 25 min sudderen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 330
Vet: 21 g
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 28 g
Kipgehaktballetjes met Groene Saus
Bereidingstijd (minuten):
25
Ingrediënten:
300 g kipgehakt
1 ei
1 teentje knoflook
1 hand peterselie
1/2 avocado
Sap van 1/2 limoen
2 eetlepels olijfolie
Zout, peper
Bereidingswijze:
1. Vorm balletjes van gehakt, bak goudbruin.
2. Blend peterselie, avocado, limoensap, olie tot saus.
3. Serveer de saus over de warme balletjes.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 310
Vet: 22 g
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 24 g
Kipfilet uit de Oven met Pesto
Bereidingstijd (minuten):
30
Ingrediënten:
2 kipfilets
2 eetlepels groene pesto (zonder kaas voor kosjer)
1 tomaat, in plakjes
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm oven op 200°C.
2. Leg kipfilets in een ovenschaal, besmeer met pesto.
3. Beleg met plakjes tomaat, besprenkel met olie.
4. Bak 25 minuten tot gaar.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 320
Vet: 22 g
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 28 g
Kipburger met Avocadospread
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
250 g kipgehakt
1 ei
1 theelepel knoflookpoeder
Zout, peper
1/2 avocado
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze:
1. Meng kipgehakt met ei, kruiden, vorm burger.
2. Bak in pan goudbruin.
3. Prak avocado met citroen en serveer bovenop burger.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 280
Vet: 18 g
Koolhydraten: 3 g
Eiwitten: 24 g
Kip Tikka Masala
Bereidingstijd (minuten):
25
Ingrediënten:
300 g kipfilet
1/2 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel gemberpasta
2 eetlepels tomatenpuree
100 ml kokosroom
1 theelepel garam masala
Olijfolie, zout, peper
Bereidingswijze:
1. Bak ui, knoflook en gember in olijfolie.
2. Voeg kip toe, bak rondom bruin.
3. Voeg tomatenpuree, kokosroom en kruiden toe, laat 15 min sudderen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 340
Vet: 22 g
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 28 g
Kip Tandoori met Bloemkoolrijst
Bereidingstijd (minuten):
30
Ingrediënten:
2 kipdijfilets
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel tandoorikruiden (zonder suiker)
200 g bloemkoolrijst
1 eetlepel olijfolie
Koriander en citroen voor garnering
Bereidingswijze:
1. Marineer kip met yoghurt en tandoorikruiden, laat 20 min staan.
2. Grill of bak de kip gaar in een pan.
3. Bak bloemkoolrijst kort in olie.
4. Serveer kip op de rijst met koriander en citroen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 310
Vet: 19 g
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 28 g
Kip Shawarma Bowl
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
250 g kipfilet, in reepjes
1 theelepel ras el hanout of shawarmakruiden
1 eetlepel olijfolie
Sla, tomaat, komkommer als basis
Knoflooksaus (keto, optioneel)
Bereidingswijze:
1. Marineer kip met kruiden en olie, bak goudbruin.
2. Serveer op een bedje van sla en groenten.
3. Voeg knoflooksaus toe indien gewenst.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 300
Vet: 18 g
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 27 g
Kip Piccata
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
2 kipfilets
Sap van 1 citroen
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
50 ml kippenbouillon
Olijfolie, peper, zout
Bereidingswijze:
1. Bak kip goudbruin, haal uit pan.
2. Voeg knoflook, citroensap, bouillon en kappertjes toe, laat inkoken.
3. Leg kip terug in pan, verwarm nog 5 min.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 280
Vet: 16 g
Koolhydraten: 3 g
Eiwitten: 28 g
Kip Met Spinazie en Roomsaus
Bereidingstijd (minuten):
25
Ingrediënten:
2 kipfilets
2 handen verse spinazie
100 ml room
1 teentje knoflook
Olijfolie, zout, peper
Bereidingswijze:
1. Bak kipfilet goudbruin en gaar, haal uit pan.
2. Bak knoflook, voeg spinazie toe tot geslonken.
3. Voeg room toe, laat even indikken. Serveer over kip.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 340
Vet: 24 g
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 28 g
Kip Korma
Bereidingstijd (minuten):
30
Ingrediënten:
300 g kipfilet, in blokjes
1/2 ui
2 eetlepels kokosmelk
1 eetlepel amandelmeel
1/2 theelepel garam masala
1 theelepel gemberpoeder
Olijfolie, zout
Bereidingswijze:
1. Bak ui in olie, voeg kip toe en bak goudbruin.
2. Voeg kruiden toe en bak 1 minuut mee.
3. Voeg kokosmelk en amandelmeel toe, laat 10 minuten sudderen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 320
Vet: 22 g
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 26 g
Kip en Groentepannetje met Ras el Hanout
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
300 g kipfilet, in blokjes
1/2 courgette, in halve plakjes
1/2 rode paprika, in reepjes
1/2 ui, in dunne ringen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel ras el hanout
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verhit olijfolie in een grote koekenpan.
2. Voeg de ui toe en bak 2 minuten tot glazig.
3. Voeg kip toe, breng op smaak met ras el hanout, zout en peper. Bak 5 minuten.
4. Voeg courgette en paprika toe en bak nog 8-10 minuten, tot alles gaar is.
5. Serveer warm.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 320
Vet: 18 g
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 30 g
Kip en Groentepannetje met Ras el Hanout
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
300 g kipfilet, in blokjes
1/2 courgette, in halve plakjes
1/2 rode paprika, in reepjes
1/2 ui, in dunne ringen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel ras el hanout
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verhit olijfolie in een grote koekenpan.
2. Voeg de ui toe en bak 2 minuten tot glazig.
3. Voeg kip toe, breng op smaak met ras el hanout, zout en peper. Bak 5 minuten.
4. Voeg courgette en paprika toe en bak nog 8-10 minuten, tot alles gaar is.
5. Serveer warm.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 320
Vet: 18 g
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 30 g
Kebabschotel met Groenten
Bereidingstijd (minuten):
35
Ingrediënten:
300 g rundergehakt
1 theelepel komijn
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel kaneel
Zout en peper
1 courgette, in plakjes
1 rode ui, in parten
1 paprika, in reepjes
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
1. Meng gehakt met kruiden en vorm tot kebabrolletjes.
2. Leg groenten op een bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak.
3. Leg de kebabrolletjes ertussen en bak 25 minuten op 200°C.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 340
Vet: 22 g
Koolhydraten: 6 g
Eiwitten: 26 g
Groentestoof met Linzen en Courgette
Bereidingstijd (minuten):
30
Ingrediënten:
100 g gekookte linzen
1 courgette, in blokjes
1 wortel, gesnipperd
1 ui, fijngesneden
1 blik tomatenblokjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Komijn, paprikapoeder, zout, peper
Bereidingswijze:
1. Fruit ui en knoflook in olie.
2. Voeg wortel, courgette en kruiden toe.
3. Voeg tomaten en linzen toe en laat 15 minuten sudderen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 290
Vet: 12 g
Koolhydraten: 16 g
Eiwitten: 10 g
Groene Curry met Kip en Sperziebonen
Bereidingstijd (minuten):
30
Ingrediënten:
300 g kipfilet, in stukjes
200 g sperziebonen
150 ml kokosmelk
1 eetlepel groene currypasta (suikervrij)
1 eetlepel kokosolie
1 teentje knoflook
1/2 ui, gesnipperd
Sap van 1/2 limoen
Bereidingswijze:
1. Verhit kokosolie en fruit de ui en knoflook.
2. Voeg de currypasta toe en bak kort mee.
3. Voeg kip toe en bak rondom bruin.
4. Schenk kokosmelk erbij en voeg sperziebonen toe.
5. Laat 15 minuten sudderen, voeg limoensap toe en serveer.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 340
Vet: 23 g
Koolhydraten: 7 g
Eiwitten: 26 g
Gevulde Courgetteboten met Gehakt
Bereidingstijd (minuten):
35
Ingrediënten:
2 courgettes, gehalveerd en uitgehold
300 g rundergehakt
1 kleine ui
2 eetlepels tomatenpuree
1 teentje knoflook
Zout, peper, Italiaanse kruiden
50 g geraspte kaas (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Bak ui, knoflook en gehakt rul in een pan.
2. Voeg tomatenpuree en kruiden toe, laat 5 minuten pruttelen.
3. Vul de courgettehelften met het mengsel.
4. Bestrooi met kaas en bak 20 minuten op 200°C.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 310
Vet: 20 g
Koolhydraten: 6 g
Eiwitten: 24 g
Geroosterde Zalm met Citroen en Dille
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
2 zalmfilets
1/2 citroen, in plakjes
1 eetlepel olijfolie
Verse dille
Zout en peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm oven op 180°C.
2. Leg zalm in ovenschaal, bestrooi met zout, peper, dille en citroen.
3. Besprenkel met olie en bak 15 minuten.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 330
Vet: 23 g
Koolhydraten: 1 g
Eiwitten: 28 g
Gehaktrol met Groenten
Bereidingstijd (minuten):
40
Ingrediënten:
400 g rundergehakt
1 ei
1/2 courgette, geraspt
1 wortel, geraspt
1/2 ui, fijngesnipperd
1 eetlepel amandelmeel
Zout, peper, paprikapoeder
Bereidingswijze:
1. Meng alle ingrediënten en vorm tot een brood.
2. Bak 35 minuten in oven op 180°C.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 380
Vet: 25 g
Koolhydraten: 6 g
Eiwitten: 30 g
Courgetti met Champignonroomsaus
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
2 courgettes, gespirald
200 g champignons, in plakjes
100 ml slagroom
1 teentje knoflook
1 eetlepel boter
Zout en peper
Bereidingswijze:
1. Bak champignons en knoflook in boter.
2. Voeg slagroom toe en laat inkoken.
3. Voeg courgetti toe, verwarm kort mee.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 260
Vet: 21 g
Koolhydraten: 6 g
Eiwitten: 8 g
Beef Stir-Fry met Groenten
Bereidingstijd (minuten):
20
Ingrediënten:
200 g rundreepjes
1 paprika, in reepjes
1/2 courgette, in plakjes
1 eetlepel kokosamino’s of lichte sojasaus (halal/kosjer)
1 eetlepel sesamolie
1 teentje knoflook
Bereidingswijze:
1. Bak rundvlees kort in sesamolie.
2. Voeg groenten toe en wok 3-4 minuten.
3. Voeg saus toe en laat 2 minuten sudderen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 310
Vet: 19 g
Koolhydraten: 5 g
Eiwitten: 27 g
Aubergine Stoof met Tomaat en Paprika
Bereidingstijd (minuten):
30
Ingrediënten:
1 aubergine, in blokjes
1 paprika
1 blik tomatenblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
Tijm, oregano, zout en peper
Bereidingswijze:
1. Bak ui, knoflook, aubergine en paprika.
2. Voeg tomaten en kruiden toe en laat 20 minuten pruttelen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 210
Vet: 14 g
Koolhydraten: 9 g
Eiwitten: 4 g